گزارش جدید منتشر شده از سوی بانک جهانی نشان می دهد که نرخ چاقی در میان جمعیت کشورهای در حال توسعه یافته رو به افزایش است. و این گزارش برعکس باوریست که میگوید چاقی تنها یک مشکل در میان کشورهای توسعه یافته و ثروتمند جهان است.
قرار دادن منابع بیشتر در خط مقدم برای تشخیص و درمان زودهنگام بیماریها ، قبل از جدی شدن آنها ، باعث نجات جان افراد ، بهبود نتایج سلامت ، کاهش هزینه های مراقبت های بهداشتی و تقویت آمادگی می شود.
محمد پته ، محقق بانک جهانی
بر اساس این گزارش ، بیش از 70 درصد از 2 میلیارد فرد دارای اضافه وزن در جهان در کشورهای کم درآمد یا متوسط زندگی می کنند و چاقی را تبدیل به یک چالش جهانی با پیامدهای قابل توجه در سلامت و اقتصاد می کند.
میرا شکار ، یکی از نویسندگان این گزارش می گوید: ” با رشد اقتصادی کشورها و افزایش درآمد سرانه ، آثار و بار ویرانگر چاقی به سمت فقرا ادامه خواهد یافت.”
با توجه به سطح بالای چاقی ، امید به زندگی کاهش می یابد در حالی که معلولیت ها و هزینه های مراقبت های بهداشتی در 15 سال آینده به 7 تریلیون دلار در کشورهای در حال توسعه افزایش می یابد.
به استثنای کشورهای آفریقایی صحرای آفریقا ، بیماریهای مربوط به چاقی در حال حاضر یکی از سه علت شایع مرگ و میر در سراسر جهان است.
در این گزارش آمده است که عادات بد تغذیه ای شامل خوردن غذاهای فست فود و قنددار و فعالیت بدنی محدود محرک های اصلی همه گیری چاقی است ، در حالی که یک راه موثر برای مقابله با آن ایجاد سیستم های مراقبت های اولیه بهداشتی با کیفیت و اجرای سایر اقدامات پیشگیرانه است.
محمد پیت ، مدیر جهانی بهداشت ، تغذیه و جمعیت در بانک جهانی گفت: ” این امر هم از نظر بهداشتی و هم از نظر اقتصادی منطقی است.”” قرار دادن منابع بیشتر در خط مقدم برای شناسایی و شرایط درمان زود، قبل از تبدیل شدن آنها به مشکل جدی تر، موجب صرفه جویی در زندگی، بهبود نتایج سلامت، کاهش هزینه های مراقبت های بهداشتی و تقویت آمادگی میشود.”
اقدامات دیگر برای جلوگیری از افزایش بیشتر چاقی عبارتند از آموزش مردم ، تعیین برچسب غذاهای فرآوری شده و اعمال مالیات بر غذاهای ناسالم ، کاهش مصرف نمک و نوشیدنی های شیرین شده با شکر، توسعه برنامه های تغذیه ای برای کودکان و مصرف روغن های سالم مانند روغن زیتون.
- آردوج
- مهر 22, 1400